Vintorsdag

Torsdag är dagen i veckan vi har maximalt fokus på vin. Varje torsdag har vi nya viner man kan köpa på glas, förutom vår redan gedigna vinlista. Vi har vinprovarpaket och blir guidade av vår sommelier Elin.

Vintorsdag på Park våren 2017 bjuder på ett battle mellan Nya och Gamla Världen, där våra mest välkända druvor är de som kommer utkämpa denna smakfight. Hur går det till?

Varje provning består av tre viner, alla gjorda på en och samma druvsort. Ett vin kommer att ha Europa (den med vintermer så kallade Gamla Världen) som ursprung och ett kommer att komma från ett distrikt utanför Europa (just det, Nya Världen). Det tredje vinet? Det är en hemlighet som vår sommelier Elin avslöjar efter att du fått gissa… och tro mig, du kommer klara det!

26 januari

Chardonnay

Från krispiga vinteräpplen till mogen ananas, från mineral till brynt smör – få gröna druvor har en lika brett smakspektra som Chardonnay. Jordmån, soltimmar, ekfat och klimat är bara några av faktorerna som påverkar smaken.

30 mars
Pinot Noir

Varje vinodlares innersta längtan är att göra en bra Pinot Noir. Men ingen sa att det var lätt! Denna druva som kan ge storslagna, men ändå eleganta viner är svårodlad, men väl värd besväret.

27 april
Cabernet Sauvignon

Äntligen ett riktigt köttvin! Cabernet ger kraft, potens och lagringsduglighet åt allt som stavas vin. Allt som oftast med doft av svarta vinbär, cederträ och tobak.

1 juni
Mousserande

Låt oss inleda sommaren med att ta reda på om vi kan identifiera en Champagne i en trio av drycker producerade på exakt samma sätt som sin förebild, men från andra kontinenter.