Vintorsdag

Torsdag är dagen i veckan vi har maximalt fokus på vin. Varje torsdag har vi nya viner man kan köpa på glas, förutom vår redan gedigna vinlista. Vi har vinprovarpaket och blir guidade av vår sommelier Emma.

Vintorsdag på Park hösten 2017 bjuder på detta:)

21/9
Världens viner & Svenska ostar
Vad är väl en perfekt avrundning av en härlig middag om inte en bit lika härlig ost? Men vad har vi kvar i glaset? Tar vi fram något annat vin till osten? Kanske är det bättre att bara servera en ost istället för en hel ostbricka?
Vi provar ett vitt, ett rött och ett sött tillsammans med vitmögel-, grönmögel-, kitt- och hård ost. Vilket blir den bästa kombinationen och vilket vin passar bäst till flest ostar? Låt oss prova oss fram!

26/10
Gamla Världen & vilt
Viltsäsongen är här! Men vad ska vi ha i glaset till vår härliga viltmiddag? VI tar oss ner till södra Europa och tre olika viner till Kökets mustiga viltgryta. Vilket blir din favorit?

23/11
Nya Världen & Grillat
Även om grillsäsongen kanske egentligen är över ser vi ingen anledning till att ställa in grillen i förrådet. Nej, fram med den och fram med köttiga viner! För att hitta lämpliga viner till kökets lyxiga grilltallrik beger vi oss till breddgrader där barbeque och grillat är vardagsmat.

14/12
Champagne & Nyårsdelikatesser
Snart är det dags för en av årets festligaste tillställningar! Champagne i glasen och havsgott på faten. Men vilken champagne passar bäst till vad, och vilken ska en välja? Köket har förberett en tallrik med klassiska tilltugg för en lyckad nyårsafton med ostron, löjrom och en chevice. Vi provar tre Champagne, alla med lite olika karaktär.